Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не успя да запише две последователни

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не успя да запише две последователни
Коментари Харесай

Време е за зрелище: Григор срещу Тийм във вечерната сесия във вторник

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не съумя да запише две поредни победи в нито една от трите съревнования в Северна Америка, в които взе присъединяване, и реши да се включи в АТР 250 шампионата в Уинстън Сейлъмс, приемайки " уайлдкард " за да натрупа повече игрова процедура в седмицата преди началото на Откритото състезание на Съединени американски щати. Единственият път, когато българинът е взел участие във въпросното съревнование, датира отпреди цели 11 години, когато отстъпва на осминафиналите, само че в този момент упованията към него са доста по-големи, защото той е най-високоранкираният състезател в схемата.

Родният ни представител ще започва присъединяване си непосредствено от втори кръг, където негов противник ще бъде някогашният №3 в света Доминик Тийм. Скоро откакто победи на US Open 2020, австриецът бе преследван от серия от травми, най-сериозната от които бе контузията в китката, поради която се подложи на интервенция и бе отвън кортовете в продължение на цели 9 месеца. Той се завърна в игра през март този сезон, само че му трябваха няколко месеца, с цел да се завърне назад на победния път. Макар към този момент да демонстрира доста усъвършенстване в играта си, бившият първенец в Ню Йорк към момента е надалеч от най-хубавите си дни и нашето момче влиза като любимец в идния дуел. 

Досега двамата са се изправяли един против различен общо 6 пъти, като в 4 от тях успеха е била на страната на първата ни ракета. Предстоящият конфликт пък е трети подложен в програмата за вторник на Централния корт и точно той ще сложи началото на днешната вечерна сесия, което значи, че ще започва не преди 02:00 часа българско време, а вие ще можете да го наблюдавате на нормалните линкове в Tennis.bg.

Програмата за вторник в Уинстън Сейлъм:

Централен корт (начало 21:00 часа):

1. Иля Ивашка - Петер Гойовчик

2. Джеймс Дъкуърт - Максим Креси

3. Григор Димитров - Доминик Тийм (не преди 02:00 часа)

4. Талон Грийкспор - Ботик ван де Зандсхулп

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР